Het nieuwe ‘Zork’ in Toverland

In Toverland had het gebied ‘Wunderwald’ rondom de attractie ‘Zork’ een opwaardering nodig. Cleverland heeft geholpen bij het opwaarderen van dit gebied: van een grote kale vlakte met industriële hallen op de achtergrond tot een echt ‘Wunderwald’.

Het nieuwe ‘Zork’ in Toverland | Cleverland

Toverland heeft Cleverland benaderd voor het uitwerken van het Technisch Ontwerp van diverse uitbreidingen. Het attractiegebied rondom Zork was daar een van. Zork ligt in de zogeheten ‘Wunderwald’ wereld. Het Duits/Oostenrijks gevoel van deze wereld gaf het idee om een berglandschap te creëren en op die manier de grote industriële hallen te maskeren. Met dit basis idee is het ontwerpteam van Toverland aan de slag gegaan en waren de eerste schetsen op papier gezet. Zo zijn er bijvoorbeeld elementen toegevoegd in het ontwerp, zoals een brug, watervallen en een ballenbaan. 

Aan Cleverland was het de taak om een creatief ontwerp uit te werken tot een technisch, werkbaar en uitvoerbaar ontwerp en daarbij Toverland te adviseren gedurende het hele ontwerpproces. Disciplines als civiel, elektrotechniek, werktuigbouw, bouwkundig en groen kwamen samen in de bestekstekeningen die wij hebben opgesteld.

De uitvoering van dit project werd begeleid door medewerkers van Toverland zelf. Cleverland was betrokken bij de uitvoering om o.a. maatvoerders aan te sturen en het uitgevoerde werk te verwerken in revisietekeningen. Ook heeft Cleverland grondwerkmodelkaarten opgesteld voor het machine-gestuurd GPS ontgraven. Zo zijn we van begin tot eind betrokken geweest bij dit project. 

Het nieuwe ‘Zork’ in Toverland | Cleverland
Het nieuwe ‘Zork’ in Toverland | Cleverland

Het resultaat mag er zijn! Het gebied heeft een passende ‘Wunderwald’ inrichting gekregen. Trots dat wij voor Toverland dit soort prachtige opdrachten mogen uitvoeren!