Over ons

Samen impact creëren en bouwen aan een gedragen, duurzaam en toekomstbestendig Nederland. Daar kun je onze adviseurs en ingenieurs bij wijze van spreken ’s nachts voor wakker maken. ‘Cleverlanders’ beschikken allemaal over hun eigen kennis en kwaliteiten. Wat ons bindt, is 24/7 nieuwsgierigheid, vindingrijkheid, een open, sociale houding en een aanstekelijke ‘drive’ om het allerbeste uit mens, omgeving en opgave te halen. We zijn clever en werken volgens het gedachtegoed van Peter Pan: een tikje rebels, geen droom is te groot en 'kan niet' bestaat voor ons niet. 

Cleverland. Snap je?

Once upon a time…

Een paar simpele kamers, drie krakende stoelen en een kraakheldere visie op samenwerking in het ruimtelijk domein. Zó begon Cleverland in 2015. Inmiddels bevolken zo’n 50 Cleverlanders een monumentaal pand aan de statige Koningsweg in ’s-Hertogenbosch. Opmerkelijk (vinden wij eigenlijk ook), want monumentaal en statig zijn we zelf niet. Integendeel. Wij zijn een beetje rebels, zijn echte teamplayers en zijn soms wat tegendraads. We hebben op de Koningsweg dan ook een ‘huiskamersfeer’ gecreëerd waar wijzelf én onze opdrachtgevers graag vertoeven, omdat er energie en creativiteit loskomen. Opdrachtgevers noemen ons daarom wel eens dat ‘andere’ bureau. Daar zijn we trots op.

Beyond thinking

Cleverland is een advies- en ingenieursbureau van de nieuwe stempel. Natuurlijk: denk- en rekenwerk en meedenken in organisatie zijn in ons vak essentieel. Maar we gaan graag Beyond thinking. Waar veel bureaus gebaande (denk)paden bewandelen, durven Cleverlanders anders te denken en anders te doen door hun creativiteit en flexibiliteit in te zetten. Wij geloven dat innovatie pas echt mogelijk is wanneer je buiten de gebaande paden kan en durft te denken. 

We willen namelijk niet dat onze adviezen en producten in de la belanden: we willen dat ze impact en effect hebben doordat ze de leefomgeving van mensen meetbaar en aanmerkelijk verbeteren. En dat ze daarnaast organisaties in hun kracht zetten. Samen met onze partners in uw regio bewijzen we iedere dag weer dat we complexe problemen aan nieuwe ontwikkelingen kunnen linken. Daarom zoeken we doelbewust naar ruimte in ogenschijnlijk dichtgetimmerde krachtenvelden en opgaven.

(kwaliteit x samenwerking)² = Cleverland

We geloven dus niet zo in formules, maar we geloven wél in de formule van een sterke samenwerking. Wat ons betreft ontstaat zo’n samenwerking door persoonlijke contacten met opdrachtgevers en omgeving, en niet zozeer door contracten. Als opdrachtnemer en samenwerkingspartner maken we ons de context van de opgave volledig eigen, zodat we vervolgens aan een half woord genoeg hebben. Niet ‘u vraagt, wij draaien’, maar dóórvragen, mee- en vooruitdenken. We zijn onderdeel van het planteam, stemmen op de juiste momenten af en komen zo samen tot een kwalitatief eindproduct.