Fietsbrug Groote Wielenplas te ‘s-Hertogenbosch

Een onderhoudsarme fietsbrug met een hoogwaardige uitstraling, passend in het gewenste beeld van het beeldkwaliteitsplan én waarbij het ontwerp en de uitvoering bijdragen aan duurzame en circulaire ambities van de gemeente ’s-Hertogenbosch.

Fietsbrug Groote Wielenplas te ‘s-Hertogenbosch | Cleverland

In woonwijk De Groote Wielen wordt het centrumplan verder ontwikkeld. Voor deze ontwikkeling wilde de gemeente ’s-Hertogenbosch een ontsluiting aanbrengen om voor fietsers en voetgangers het zuidelijke deel met het noordelijke deel te verbinden. Inmiddels is dit gelukt met een nieuw aangebrachte fiets(voetgangers)brug, Groote Wielenplas. Bij de brug is er een eiland voor de watersportvereniging gerealiseerd, inclusief steigerconstructies, boothelling en berging onder de fietsbrug.

De projectdoelen waren: een onderhoudsarme fietsbrug met een hoogwaardige uitstraling, passend in het gewenste beeld van het beeldkwaliteitsplan én waarbij het ontwerp en de uitvoering bijdragen aan duurzame en circulaire ambities van de gemeente ’s-Hertogenbosch.

Voor de gemeente heeft Cleverland het UAV-gc contract opgesteld voor de aanleg van deze nieuwe fietsbrug. Deze brug van beton is ruim 100 meter lang en opgesteld in nauwe samenwerking met de specialisten van de gemeente. De randvoorwaarden van het waterschap, watersportvereniging, het aansluitende werk en de omgeving zijn verwerkt in het contract. Het resultaat: het succesvol contracteren van een aannemer voor het Werk én een tevreden opdrachtgever!

Cleverland heeft voor dit project de volgende onderdelen uitgevoerd:

  • het opstellen van UAV-gc contract;
  • het opstellen van een SSK-raming met uitgebreide risico-onderbouwingen;
  • het ondersteunen in de aanbestedingsfase;
  • het verzorgen van toetscoördinatie tijdens de realisatiefase;
  • het verzorgen van diverse specialistische toetsen tijdens de realisatiefase.
Fietsbrug Groote Wielenplas te ‘s-Hertogenbosch | Cleverland