Eenvoudig een vrije parkeerplek vinden

Dat wordt in het centrum van Leidschendam mogelijk gemaakt met de nieuwe parkeerapp ‘Parkeren LV’. Hiervoor zijn 500 parkeersensoren geplaatst, die werken in combinatie met de parkeerapp. Cleverland heeft in opdracht van gemeente Leidschendam-Voorburg het contract geschreven en de realisatie van dit werk begeleid. Roeland begeleidde als contractmanager de realisatie.

Eenvoudig een vrije parkeerplek vinden | Cleverland

De gemeente Leidschendam-Voorburg werkte samen met inwoners en ondernemers aan een oplossing voor de parkeeruitdagingen in het Damcentrum. Deze werd gevonden in de parkeersensoren, die zijn aangebracht in de stenen van de bestaande parkeerplaatsen. De sensoren registreren of een parkeerplek bezet is door een auto of niet.

Ze werken in combinatie met de app ‘Parkeren LV’, die te downloaden is in de Google Playstore en de Appstore. Voor vertrek kan men een vrije parkeerplaats uitzoeken in de applicatie. Via de bekende navigatiesystemen wordt de automobilist vervolgens naar die plek genavigeerd.

De parkeerapp is daarmee vooral een uitkomst voor mensen van buitenaf, die het centrum komen bezoeken. Maar ook voor inwoners van het centrum heeft de app voordelen. Het zoekverkeer wordt dankzij de app drastisch verminderd, wat de doorstroming, verkeersveiligheid en leefbaarheid in het centrum ten goede komt.

Het mooie aan dit project is dat de gemeente Leidschendam-Voorburg een primeur heeft met deze nieuwe parkeerapp. Het is voor het eerst in Nederland dat een geheel centrum van sensoren wordt voorzien. Cleverland draagt met haar vindingrijke karakter graag bij aan zulke innovatieve projecten!

Eenvoudig een vrije parkeerplek vinden | Cleverland