Beyond thinking

Aanleg van de Kempenbaan West in Veldhoven en aansluiting A67.

Door de sterke groei van bedrijventerrein De Run staat de bereikbaarheid onder druk. Met het opnieuw inrichten van de Kempenbaan, wordt De Run weer beter bereikbaar en de verkeersproblematiek opgelost.
 
Aanleg van de Kempenbaan West in Veldhoven en aansluiting A67.

Optimale bereikbaarheid van de Brainport regio: Aanleg van de Kempenbaan West in Veldhoven en aansluiting A67.


Door de sterke groei van bedrijventerrein De Run staat de bereikbaarheid onder druk. De oude wegenstructuur kon de hoeveelheid verkeer niet meer aan, met dagelijkse files op de Kempenbaan als gevolg. Met het opnieuw inrichten van de Kempenbaan, wordt De Run weer beter bereikbaar en de verkeersproblematiek opgelost.

Hiervoor vervulde Mark Claassen de rol van contractmanager. Deze rol maakt onderdeel uit van het IPM-team dat vanuit de opdrachtgeversrol samen met Boskalis als opdrachtnemer het werk realiseert.

Het project is in drie delen opgedeeld: midden, west en oost. De oostelijke zijde van de Kempenbaan in Veldhoven wordt als laatste onderdeel van de Kempenbaan heringericht. Er komen meer rijstroken rond en onder het viaduct (onder de N2/A2) en er komt een nieuwe verbinding tussen De Run 2100 en 4200. Ook wordt er een nieuw busstation opgebouwd met een onderdoorgang voor fietsers en voetgangers, met een ondergrondse fietsenstalling en een lift. Daarnaast komen er nieuwe vrij liggende fietspaden en grotere onderdoorgangen van de Gender.

Meer weten? Klik hier om naar de Projectwebsite Kempenbaan te gaan.
Out of the
box > into
reality
Contact
  • Koningsweg 2
  • 5211 BL ’s-Hertogenbosch
  • Produktieweg 1
  • 6045 JC Roermond
  • Kamerlingh Onnesweg 10B
  • 2991 XL Barendrecht